Ana içeriğe atla

İstanbul İllüzyon Müzesi Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul İllüzyon Müzesi Hakkında Genel Bilgiler


İstanbul İllüzyon Müzesi 


İllüzyon gösterilerinin nasıl yapıldığına dair merak, yediden yetmişe herkesin ilgisini çekmiştir. Her ne kadar insanlar, illüzyon sanatında bir hile, göz aldanması olduğunu bilse de profesyonel illüzyonistlerin mükemmel sunumu ile bu sahne sanatı izlenmeye değer görülür.

Beyoğlu illüzyon müzesi Beyoğlu ilçesinde hayata geçirilen ve illüzyona karşı ilgi duyanların merakını giderecek bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. İllüzyon müzesi fikri ilk olarak 2015 yılında Zagreb’de hayata geçirilmiştir. İkincisi Berlin’de açılan müze oldukça fazla ilgi görmüştür. Daha sonra 15 farklı şehirde açılan illüzyon müzesi, son olarak İstanbul İstiklal caddesinde yer alan Narmanlı Han’da faaliyete geçmiştir.

İllüzyon Müzesi Hakkında


İstanbul illüzyon müzesi 3 kattan oluşmaktadır ve içerisinde 60’dan fazla etkinlik gerçekleştirilebilmektedir. Müzede en fazla ilgi çeken ise Beyoğlu illüzyon gösterisi için kullanılan malzemelerdir. Müzede ziyaretçiler bu sanatın ortaya çıkmasını sağlayan gereçleri yakından inceleyerek deneyimleyebiliyorlar. Müze içerisinde Tünel, Tepetaklak ev, İnfinity Room ve Ames Odası adlı illüzyon odaları bulunmaktadır.

İllüzyon müzesini diğer müzelerden ayıran en büyük özelliği, etrafınızdaki her şeye dokunabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Müze içerisinde resim çektirebilirsiniz. İllüzyon odalarını deneyimleyerek farklı ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

İllüzyon Odaları


Birbirinden ilginç ve eğlenceli illüzyon odalarının içinde belki de en heyecanlısı Vortex adı verilen tüneldir. Bu tünelde silindirik bir yapının içinde kendinizi dönerken bulabilirsiniz. Aslında burada yine bir illüzyon var ve siz düz bir zeminde ilerliyorsunuz. Ancak tünele girdiğinizde kendinizi dönen bir silindirin içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Bununla birlikte daha pek çok oda var ve her biri birbirinden heyecanlı odalar. Sonsuzluk odası adı verilen bir oda var ki kendinizi yer çekimine karşı koyar gibi hissediyorsunuz.

Müze sadece odalardan oluşmuyor. İllüzyon sanatı sırasında kullanılan çeşitli koleksiyonlar da bulunmaktadır. Bunların içinde en etkili olanlardan biri de hologram koleksiyonudur. Müzeye gittiğinizde bu parçaları mutlaka görmelisiniz. Buradaki her bir parçanın duyularınız üzerindeki etkisini fark ettiğinizde beyin ve algı ile ilgili fikirleriniz değişecek.

Çocuklar ve Yetişkinler İçin Akıl Oyun Odaları


Müze içerisinde bulunan akıl oyun odaları ile çocukların bilişsel düşünme becerilerinin arttırılması hedeflenmiştir. Bu odalarda hem çocuklar için hem de yetişkinler için farklı zorluk seviyelerinde akıl oyunları bulunmaktadır. Müzeye ailecek gidilebileceği gibi okul arkadaş gurubu ile de gidilebilir.

Bu müze gezisinin bir anıya dönüşmesi için müze içinde bulunan bir mağazadan birçok hediyelik eşya ve oyun alma imkânınız da bulunmaktadır.

İstanbul İllüzyon Müzesi Giriş Fiyatı


Beyoğlu illüzyon müzesi İstanbul bilet satışı müze girişinde yapılmaktadır. Biletler yetişkin, çocuk, öğrenci ve 65 yaş üzeri değişmektedir. Ayrıca ailece gidecekler için aile paketi de bulunmaktadır.

Beyoğlu illüzyon müzesi İstanbul fiyat bilgisi 2019 yılı için, yetişkinler i 49 TL, çocuklar 35 TL, öğrenciler ve 65 yaş üstü için ise 35 TL’dir. Aile paketinden faydalananlar ise 130 TRL ödüyorlar. Aile paketi 2 yetişkin 2 çocuk ya da 1 yetişkin 3 çocuktan oluşuyor. 0-4 yaş arası ücretsizdir.

İllüzyon müzesi haftanın her günü saat 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Yorumlar

  1. peki insanlar neden optik illüzyon yapıyor

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bu konuya verebileceğimiz cevap subjektif ve spesifik olarak ancak 'merak' ve 'şaşırtmak' şeklinde olur.
    İlginizi çektiyse şu makalelerimize de göz atabilirsiniz:
    EVDEKİ KÜÇÜK SİHİRBAZLAR
    Optik İllüzyon Nedir, Nasıl Yapılır?
    Sihirbaz Kiralama

    YanıtlaSil
  3. Propysalford akıllı şehir mobilyaları ya da akıllı kent mobilyaları. akıllı şehir mobilyaları için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


    YanıtlaSil

Yorum Gönder